Apportering steg 1

Ålder:  Från ca: 7 månader 

Antal träffar: 4

Kursavgift: 1200:-

Vi delar upp apporteringen i två kurser. Steg 1 som vi kan kalla grundkurs handlar om att "hålla fast", gripa,  bära, söka och avlämna apportföremål. Vi använder både dummies och vilt och vi apporterar både på land och i vatten. Vi rekommenderar starkt att börja med denna kurs även om du tycker att din hund "spontanapporterar" tillfredsställande. Skälet är att vi ser apporteringen som ett lydnadsmoment d.v.s. ett jobb för hunden. Risken med "spontanapportering" är att hunden ser det hela som lek, den leker hämtlekar.

Det är inget fel i att leka hämtlekar, men det kan uppstå problem när hunden med ålderns rätt inte vill leka längre. Då har ni inget att backa tillbaka till. Därför är det bättre att lära in apporteringen som ett lydnadsmoment även för retrievrar som inget hellre vill än att hämta saker och vilt. 

Stadga och stabilitet är oerhört viktigt när det gäller apportering och därför blir det en hel del träning på detta också.

Målet för den här kursen är att din hund på kommando kan apportera dummies eller vilt som den sett falla.

Alla raser är välkomna även om den här kursen främst är tänkt för stående fågelhundar, retrievers, wachtelhundar och andra apporterande raser.